Преди години смартфоните на Sony Xperia е бяха истински хит и

...
Преди години смартфоните на Sony Xperia е бяха истински хит и
Коментари Харесай

Какво може Sony Xperia 1 VI, което други флагмани не могат - впечатляваща камера и още нещо

Преди години смарт телефоните на Sony Xperia е бяха същински шлагер и несъмнено впечатляваха с функционалности. Напоследък обаче обстановката е много друга и като чухме за последните модели се запитахме те още ли вършат телефони. Не единствено че вършат, само че още веднъж има с какво да ни изненадат прелестно.
 Sony Xperia 1 V и всичко за новия смарт телефон
Новият Sony Xperia 1 V - когато камерата има значение

Никак не е евтин

Новият Sony Xperia 1 VI беше показан преди дни и макар че не оферират функционалности с изкуствен интелект (освен някои подпомагания в камерата) както последните модели на Samsung и Гугъл Pixel да вземем за пример, отново има с какво да завоюват потребителите. Първата от впечатляващите характерности е 6.5-инчовият екран, който е с висока разграничителна дарба и бляскавост, както и с периодичност на освежаване до 120Hz.

Моделът е оборудван с последния Snapdragon 8 Gen 3 и има 12GB RAM. Вътрешната памет за предпазване е 256 GB. Операционната система е Android 14 като производителят дава обещание четири години ъпдейти на сигурността и три нови версия на OS.

The new Sony Xperia 1 VI will receive 3 years of Android updates and 4 years of security updates
— Anthony (@TheGalox_)
Батерията е с приличния капацитет от 5000mAh, а обещанието е за постигане на 50% заряд в границите на 30 минути с 30W зарядно. Освен това е помислено и за по-дългия живот на батерията, като се подсигурява тя да издържи най-малко четири години постоянна приложимост посредством функциите Battery Care and Xperia Adaptive Charging, които усъвършенстват разреждането и зареждането й.

Едно от преимуществата на смарт телефона е, че с изключение на стерео представители, които ни дават явен тон при гледане на видеа и гейминг, имаме и 3.5 мм жак за слушалки - нещо, което повече модели на пазара през днешния ден не оферират. А в случай че си падаме по положителните, остарели жички слушалки, сигурно ще го оценим.

Kато заговорихме за гейминг, Sony Xperia 1 VI е подобаващ избор поради вградения FPS Optimizer, който автоматизирано настройва потреблението на процесора и честотата на фрагментите според от игровата среда.

Sony released a front-facing bright-screen rendering of the new Xperia 1 VI
— Sûjåñ Tharu (@SujanTharu66)
Няма по какъв начин да пропуснем и камерите, които постоянно наклоняват везните с посока на еидн или различен модел. При новата Xperia имаме съществена 48МP камера с отвор на блендата 1/1.35 ", а фотосите на цялостна резолюция са впечатляващи. Има и улташирокоъгълна, която е непроменена от предходния модел - 12МР с f/2.2 леща.

Tретата камера е телефото. Тя е 12МР, само че с оптично приближение, което ни оказва помощ да прави по-добри фрагменти даже с четирикратно нарастване или в макро режим. Оптичният зуум от 85mm до 170mm е най-впечатляващата линия на камерата, с която много други флагмани не могат да се похвалят.

По отношение на дизайна, Sony Xperia 1 VI разчита най-много на минимализма. Имаme алуминиева рамка и стъклени панели. Задният е с покритие Gorilla Glass Victus 1, а дисплеят - с Victus 2. Пластмасовите части са направени съвсем напълно то рециклирани материали. А цената е 1399 евро - тъкмо като на смарт телефон от висок клас, написа Tom`s Guide.
 Sony и всичко за новите очила за миксирана действителност
Sony изненада всички на CES 2024

Какво показа компанията на ревюто

Компанията показа и още един модел - Sony Xperia 10 VI, който е много по-бюджетен, а по това се подразбира, че не е и с толкоз впечатляващи характерности. Има 6.1-инчов FHD OLED екран със скорост на освежаване до 60Hz. Процесорът е Snapdragon 6 Gen 1 с 8GB RAM и 128GB вътрешна памет. Камерите са две - 48MP съществена и 8MP ултраширокоъгълна. И какво се споделя - за толкоз пари, толкоз. В случая - за 399 евро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР